Zmaji so zaradi svoje vitalnosti in entuzijazma zelo priljubljeni ne glede na to, da jih nekateri vidijo kot nepremišljene in preglasne. Vendar drži, da so inteligentni, talentirani perfekcionisti, ki to pričakujejo tudi od drugih. Zelo so ponosni in samozavestni, celo do take mere, da težko sprejmejo pomoč, tudi kadar jo potrebujejo.

Zmaji se morajo počutiti svobodne in ne marajo omejitev. Postavljajo si visoke cilje, za katere se tudi brezkompromisno borijo. So karizmatični vodje, ki jim ljudje radi sledijo.
Denar zanje ni tema, o kateri bi zgubljali besede, to je nekaj, kar preprosto morajo imeti. Zahvaljujoč svojemu pogumu in kreativnosti zlahka postanejo vodje in uspešni poslovneži. Kadar jim uspe priti do bogastva in moči, so velikodušni in darežljivi, še posebej do šibkejših.

Ljubezen

Zmaji so v ljubezni strastni in temperamentni. Moški Zmaji so rojeni zapeljivci. Čeprav imajo sijajen erotični in romantični naboj, njihovi odnosi niso dolgega veka, ker ne verjamejo v večno ljubezen. Ko postane odnos rutinski in brez pravih izzivov, se hitro zdolgočasijo in poiščejo novo ljubezen, ki pa mora biti ravno tako ognjena kot sami.

Ženske Zmaji so ravno tako inteligentne in znajo izkoristiti svoj ženstveni šarm tako v poslovnem življenju kot v karieri. V trajnejših odnosih potrebujejo moškega, ki bo znal ceniti njihovo edinstvenost, entuzijazem in vztrajnost. Trajnost odnosa bo odvisna od tega, koliko se bo lahko počutila v odnosu svobodno.

Pozitivne lastnosti

Iznajdljiv, samozavesten, prilagodljiv, energičen, strasten

Negativne lastnosti

Aroganten, trmast, nepredvidljiv, razdražljiv, brezobziren

Poklici, ki najbolj ustrezajo osebnosti Zmaja

Računalniški programer, analitik, inženir, prodajalec, oglaševalec, politik, menedžer, odvetnik, filozof, izumitelj

Elementi, ki jim Zmaj pripada glede na kitajski koledar

Letni čas-pomlad
Mesec-april
Barva-zlata
Polariteta-Yang
Smer neba-vzhod-jugovzhod
Sorodno znamenje v zahodnjaški astrologiji-Strelec
Srečno število-11

Znane osebnosti, rojene v znaku Zmaja-Ivana Orleanska, Sigmund Freud, Pele…

Znaki, s katerim se Zmaj ujema oz. ne ujema

Najboljši prijatelji Zmaja so Podgane in Opice
Najmanj se ujemajo s Psi